In de natuur valt zoveel wijsheid te ontdekken. Als je je ervoor open stelt vind je het overal om je heen, zelfs in je eigen tuin……

Vanuit rust, geduld en vertrouwen kun je gaan groeien en bloeien:

Ongeveer 3 jaar geleden kreeg ik drie takjes Winterjasmijn van mijn vader uit zijn tuin. Amper 15 cm. hoog en ook wel bekend onder de Latijnse naam Jasminum Nudiflorum. Een heester soort die bloeit van december tot februari, dat leek me wel leuk om tegen aan te kijken tijdens de donkere grijze winterdagen.

groeien en bloeien door vertrouwen

Eenmaal in de grond gezet leken de takjes nog kleiner er zaten geen wortels aan en mijn man vroeg zich af of het ooit iets zou gaan worden. Maar ik wist dat dit een sterke plant is die, als hij eenmaal groeit, heel uitbundig kan worden. Hierop vertrouwend heb ik met rust en geduld de stekjes verzorgd en geobserveerd. Soms denkend doen ze het nou wel of niet?  Blij verheugd als er dan toch stiekem kleine puntjes boven de grond kwamen naast de eerder geplante stekjes. Elk blaadje en elke centimeter als teken dat er toch iets gebeurde.

Groeien

Afgelopen zomer zag ik dat de takken steeds langer werden ondanks de droogte. Mooi nieuws, want dan zijn er voldoende wortels ontstaan waarmee er water dieper uit de grond kan worden opgenomen. Dat is de basis. Vervolgens weer even een vraagteken omdat begin van de winter, tijdens de korte vorstperiode, alle blaadjes van de plant vielen. Op zich normaal maar meestal blijft deze plant wel wat blad houden in de winter dus wat gaat er nu gebeuren? Toch niet gelukt, komt het goed, wil hij al bloeien of moeten we nog een jaar geduld hebben hiervoor?  

Vorige week liep ik de tuin in om even te kijken en jawel allemaal knoppen van bloemetjes! Inmiddels zijn deze uitgekomen, prachtig! Een wijze les van de natuur.

Vanuit rust, geduld en vertrouwen kun je gaan groeien en bloeien

Dit proces ervaar ik ook in de begeleiding binnen mijn praktijk. We planten kleine stekjes, maken gebruik van de kracht en wijsheid die al aanwezig is en werken aan zelfvertrouwen. Daarna volgt rust, geduld en vertrouwen op het proces. Soms bij sturen als de cliënt ervaart dat het nodig is, maar meestal kan deze zichzelf na enkele sessies al aangenaam gaan verassen en is mijn werk klaar.

De basis ligt verborgen in iedereen, prachtig als je die kunt laten gaat groeien en bloeien!

Hester Zonnenschijn

www.kr8coach.nl

Hypnotherapie en coaching

Wil je dit weetje met jouw netwerk delen?
Vanuit rust, geduld en vertrouwen kun je gaan groeien en bloeien
Getagd op: