Wat is hypnose?

Soms denken mensen dat hypnose iets heel mysterieus is. Dit is niet het geval! Hypnose is een normale bewustzijnstoestand, waarbij het onderbewustzijn meer open staat voor instructies. Meerdere keren per dag ben je ongemerkt in deze bewustzijnstoestand. Dat noem je waakhypnose.

Hoe voelt hypnose?

Hoe voelt hypnose?
Jezelf laten hypnotiseren is alsof je een duik in het diepe neemt

Hypnose beleving is het best te vergelijken met het heel geconcentreerd lezen van een boek of kijken naar een film. Je hoort wel stemmen om je heen, maar je neemt niet bewust waar wat er gezegd wordt. Kortom, je wilt gewoon lekker je boek verder lezen en met je gedachten ergens anders zijn.

Een ander voorbeeld is het vergelijk met een lange autorit, waarbij je soms met je gedachten ergens anders kan zijn en toch gewoon verder kan gaan met autorijden. Je bent met je bewustzijn ergens anders en je onderbewustzijn doet automatisch wat er moet gebeuren.

Hoe word ik weer wakker?

Hypnose is niet hetzelfde als slapen. Het is een andere bewustzijnstoestand. Het is niet eng, omdat jij zelf altijd het moment kan bepalen waarop de hypnose situatie stopt. Net zoals je kunt stoppen met het lezen van je boek. Wel is het zo dat hoe dieper je jezelf in de hypnose laat gaan, hoe meer effect de hypnose sessie heeft.

Wat is Hypnotherapie?

Een hypnotherapeut kan jou in de hypnose bewustzijnstoestand brengen. Een hypnotherapeut geeft tijdens de hypnose suggesties aan je onderbewustzijn voor de mentale verandering die jij wenst of nodig hebt. In een gesprek, voorafgaand aan de hypnosesessie, gaat de hypnotherapeut in op jouw specifieke situatie. Je bespreekt in dit gesprek de verandering, die jij wil en wat jij daarvoor nodig hebt. Meestal geven daarna 1 tot 2 hypnosesessies het gewenste resultaat. Daarin is iedereen anders, dus je bent niet raar als je nog 1 of 2 sessies meer nodig hebt.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor mindfulness, een psycholoog of een coach om je gedachtepatroon te veranderen of mentale welzijn te verbeteren. Belangrijk is dat je altijd de methode kiest die bij je past!

Hoe werkt hypnotherapie?

Hypnotherapie is bedoeld om tijdens hypnose op een directe manier een verandering teweeg te brengen in je gedachtenpatroon. Je gedachten te “resetten” zoals een klant het benoemde. Dit helpt je bij het Kr8!tig aanpakken van Stoppen met roken en afvallen maar ook bij angsten, fobieën, stress of burn-out klachten. Lees ook mijn “weetje” over de kracht van gedachten.

Kennismaken met hypnotherapie en coaching?

Nu je weet wat hypnose en hypnotherapie is en als mijn aanpak je aanspreekt ben je van harte welkom om een belangrijke stap te maken in leefstijlverandering en het verbeteren van je gezondheid voor de toekomst. Als je nog vragen hebt, bel me gerust op.

Waar kan ik meer informatie vinden over hypnose en hypnotherapie?

Via weetjes probeer regelmatig artikelen en updates te delen.

Wat kan ik verwachten bij Kr8!Coach?

Meer over de werkwijze van Kr8!Coach vind je hier.