Wat is hypnose?

Soms denken mensen dat het iets heel mysterieus is. Dit is niet het geval! Hypnose is een normale bewustzijnstoestand, waarbij het onderbewustzijn meer open staat voor instructies. Meerdere keren per dag ben je ongemerkt in deze bewustzijnstoestand. Dat noem je waakhypnose.

Hoe voelt het?

Hypnose beleving is het best te vergelijken met het heel geconcentreerd lezen van een boek of kijken naar een film. Je hoort wel stemmen om je heen, maar je neemt niet bewust waar wat er gezegd wordt. Kortom, je wilt gewoon lekker je boek verder lezen en met je gedachten ergens anders zijn.

Een ander voorbeeld is het vergelijk met een lange autorit, waarbij je soms met je gedachten ergens anders kan zijn en toch gewoon verder kan gaan met autorijden. Je bent met je bewustzijn ergens anders en je onderbewustzijn doet automatisch wat er moet gebeuren.

Hoe word ik weer wakker?

Hypnose is niet hetzelfde als slapen. Het is een andere bewustzijnstoestand. Het is niet eng, omdat jij zelf altijd het moment kan bepalen waarop de hypnose situatie stopt. Net zoals je kunt stoppen met het lezen van je boek.

Wel is het zo dat hoe dieper je jezelf in de hypnose laat gaan, hoe meer effect de hypnosetherapie heeft.

Jezelf laten hypnotiseren is alsof je een duik in het diepe neemt

Hypnotherapie is bedoeld om tijdens hypnose op een directe manier een verandering teweeg te brengen in je gedachtenpatroon. Je gedachten te “resetten” zoals een klant het benoemde. Dit helpt je bij het Kr8!tig aanpakken van Stoppen met roken en afvallen maar ook bij stress/burn-out.