Angst voor hypnose is onterecht. Hypnose is vooral een moment van diepe ontspanning voor lichaam en geest, waarin door visualisaties en suggesties een brug gemaakt wordt naar onverwachte mogelijkheden in het onderbewustzijn. Mogelijkheden die je kunt gebruiken om met de gevolgen van ‘brain fog’, ook wel hersenmist genoemd en MS (multiple sclerose) om te gaan. Een methode uit de hypnotherapie hiervoor is Zelfhypnose. Ik gebruik deze zelfzorg methode al langere tijd om te dealen met ‘brain fog’ en pijn momenten, die ik soms ervaar door de ziekte MS.

‘Brain fog’ kan echter ook voorkomen bij b.v. stress en burn-out, de overgang of bij long COVID. En MS kan naast  ‘brain fog’ en pijn ook spasme en nog andere klachten geven.

Mijn ervaring is dat deze klachten eigenlijk altijd mede ontstaan door overprikkeling. Overprikkeling waardoor je van je lichaam een signaal krijgt om je te laten weten dat het even genoeg is geweest. Of het nu gaat om mentale, fysieke of emotionele overprikkeling of externe overprikkeling in de vorm van b.v. geluid, licht, drukte of zelfs voeding dat maakt niet uit, er is een signaal dat je waarschuwt. Een signaal dat aangeeft dat je iets moet gaan doen om verdere “system error” te voor komen.

hypnose als zelfzorg

Overprikkeling is een signaal dat je aangeeft dat je iets moet gaan doen om verdere “system error” te voorkomen.

Deze overprikkeling kan je met de diepe ontspanning van hypnotische trance en de juiste visualisaties en suggesties weer hanteerbaar maken. Zelf noem ik dit laten ‘dimmen’ van de overprikkeling. Hiermee gaat een eventueel onderliggend medisch probleem waardoor jij sneller overprikkelt raakt niet weg, maar je kunt er wel beter mee dealen. Dit geeft regie terug en dat is waardevol. Zeker als de overprikkeling je op onverwachte momenten overvalt waardoor je je onzeker kan gaan voelen, boos wordt of je schaamt. Dat is niet nodig! Erken en herken het signaal, stop met jezelf af te vragen waardoor het komt. Het is er en het vraagt om de juiste aandacht. Zelfhypnose is daarbij een mooie methode van zelfzorg.

Erken en herken het signaal, stop met jezelf af te vragen waardoor het komt. Het is er en het vraagt om de juiste aandacht.

Door mijn eigen ervaringen en vanuit mijn kennis als hypnotherapeut heb ik besloten mensen met zelfhypnose te begeleiden bij ‘brain fog’ en MS. Een persoonlijke missie die al langer bij mij leefde, maar soms heeft een missie tijd nodig om richting te krijgen. Voor mij is het nu tijd om mijn kennis en ervaring te gaan delen en deze methode van zelfzorg op de kaart te zetten. Ik help er graag anderen mee. Tijdens maximaal 3 sessies neem ik cliënten mee in het proces van hypnose en zelfhypnose. Daarnaast gaan we samen op zoek naar de visualisaties en suggesties die het best passen in de persoonlijke beleving, zodat je er thuis mee verder kan en het kan gebruiken wanneer het nodig is.

Ben jij of ken jij iemand die hypnose als zelfzorg methode zou kunnen gebruiken? Neem gerust contact met me op voor verdere informatie of neem een kijkje op mijn website voor achtergrond informatie over hypnose en de mogelijkheden.

Wil je dit weetje met jouw netwerk delen?
Hypnose als zelfzorg
Getagd op: