“Gedachten zijn krachten”, dit zei een cliënt eens tegen mij tijdens mijn uitleg over de werking van hypnotherapie. En hoe mooi omschrijft dit precies waar het om gaat.

Gedachten zijn krachten
Gedachten zijn krachten

Gedachten hebben we de hele dag door. Net zoals je ademhaling en je hartslag ook de hele dag gewoon doorgaan. Gelukkig maar, niets om je zorgen over te maken. Het willen stoppen van gedachten is mijns inziens dan ook nutteloos onbegonnen werk en een frustrerende bezigheid. We hebben, vaak onbewust, de hele dag gedachten. Deze gedachten sturen onze emoties, die andersom onze gedachten beïnvloeden. Dat is fysiologie, helemaal normaal en hoort bij mens-zijn. Want je hebt dat nodig om keuzes te kunnen maken in je leven, voor jezelf te zorgen.

Leuk om te weten is, dat positieve en negatieve gedachten en emoties beiden een functie hebben in onze overlevingskansen.

Positieve en negatieve gedachten en emoties mogen er dus gewoon zijn. Ze horen bij jou, je hebt ze nodig. Je hoeft je er niet tegen te verzetten en proberen om ze te controleren, je mag ze gewoon accepteren. Waar je wel controle over hebt, is hoeveel aandacht je besteed aan bepaalde gedachten en wat je besluit er mee te doen. Dit is de kwaliteit van je gedachte en die kun je sturen. Wat je aandacht geeft groeit. Misschien denk je nu dat je moet gaan proberen rond te stuiteren op blije positieve gedachten, maar dat is niet echt reëel. Wat ik bedoel is, dat je een keuze kan maken. Wat werkt voor jou in een bepaalde situatie, de positieve of negatieve gedachte? En dus ook de positieve of negatieve emotie? Soms lijkt het als of je die keuze helemaal niet hebt. Maar je kan leren om hier vanuit rust en zelfvertrouwen meer stil bij te staan om zo bewuster een keuze te maken. Een keuze, die meer dienend is voor jou en wat je wil bereiken.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een mooie vorm om op een prettige wijze invloed uit te oefenen op gedachten en emoties die, misschien onbewust, bij je aanwezig zijn en je belemmeren in je gevoel van welzijn. Die je misschien ongemerkt meer negatief beïnvloeden dan je wil. Mogelijk sturen in keuzes die je eigenlijk niet wil maken, maar waar je toch weer intrapt. Bijvoorbeeld als je wil Stoppen met roken of afvallen. Als je telkens misschien stiekem teveel van jezelf eist en aan verwachtingen wil voldoen waardoor je stress ervaart of zelfs in een burn-out terecht bent gekomen.

Begin met niet boos te zijn op jezelf, accepteer jezelf als mens waar positieve en negatieve gedachten en emoties bij horen, die jou sturen met een reden. Leer ze herkennen en ga ze omkeren in gedachten en emoties die kunnen zorgen dat jij lekkerder in je vel zit, je doel bereikt en de controle over je leven terug neemt. Het kan, want als een negatieve gedachte je een rot gevoel kan geven kan een positieve gedachte je een prettig gevoel geven. Mee eens? Gedachten zijn krachten, ga er gebruik van maken, het is een cadeau aan jezelf voor de rest van je leven en wie houdt er nou niet van zulke cadeaus?

Hester Zonnenschijn

www.Kr8Coach.nl

Wil je dit weetje met jouw netwerk delen?
Gedachten zijn krachten
Getagd op: